Woningcorporatie processen

Gemaakt door Sensus process management

 

 

 

 

Woningcorporatie processen

Woningcorporaties komen steeds meer onder druk te staan van veranderende wet- en regelgeving vanuit de overheid en gemeentelijke instanties. Wettelijk verplichte energielabels op koop- en huurwoningen, toenemende risico’s bij financiering van zorgvastgoed en nieuwe maatregelen voor huurtarieven zijn voorbeelden van ontwikkelingen waarmee woningcorporatie processen de komende jaren zullen veranderen. De veranderende rol van de overheid maakt het belangrijk om als organisatie snel in te kunnen spelen op de veranderingen. Hiervoor is het van belang dat de processen van de corporatie goed op orde zijn.

Sensus process management heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van procesmanagement bij woningcorporaties en veel ervaring opgedaan bij ruim 80 woningcorporaties. Met deze kennis en ervaring hebben wij een procesmodel uitgewerkt die wij graag willen delen met corporaties die nog niet goed op weg zijn met het op orde brengen van hun processen. Daarom biedt Sensus process management inzicht in alle gepubliceerde processen van woningcorporaties.

Een greep van de processen uit de procesmodel:

  • Verwerken aanvraag Woningruil
  • Verwerken reparatieverzoek
  • Onderhoudscontract afsluiten

Daarnaast zijn diverse Processenboek processen van Aedes opgenomen in het Corporatie proces referentiemodel

Wilt u direct aan de slag met deze voorbeeldprocessen? Via onderstaande link kunt u ze direct openen en bewerken in Sensus BPM Online.

Sensus process management

Sensus process management en corporaties 

Sensus process management biedt woningcorporaties een platform voor het in kaart brengen, verbeteren en intern delen van processen. Met Sensus BPM Online kunt u verschillende systemen integreren en legt u gemakkelijk de verbinding tussen beleidsdomeinen als risico-, kwaliteits- en informatiemanagement. Verder werken we samen met onze partners om oplossingen te bieden die direct aansluiten op de behoeften van de sector. Zo werken we met de CORA referentiearchitectuur, stellen we de processen uit het Processenboek van Aedes en Corponet gratis beschikbaar in onze software en combineren we procesmodellen om tot dé marktstandaard te komen.

Sensus process management biedt direct inzicht in alle gepubliceerde proces referentiemodel voor woningcorporaties. Voor klanten van Sensus process management, gebruikers van Sensus BPM Online, zijn alle processen kosteloos beschikbaar.