Gemaakt door Sensus process management

Woningcorporatie processen

Woningcorporaties staan steeds meer onder druk door veranderende wet- en regelgeving vanuit de overheid en gemeentelijke instanties. Er zijn meerdere woningcorporatie processen die in de komende jaren gaan veranderen.

Wettelijke verplichte energielabels op koop- en huurwoningen, toenemende risico’s bij financiering van zorgvastgoed en nieuwe maatregelen zijn voorbeelden van de aankomende veranderingen. Daarnaast spelen woningcorporaties een belangrijke rol in de regionale woondeals als medeverantwoordelijke voor de bouw van nieuwe woningen. De veranderende rol van de overheid maakt het belangrijk om ervoor te zorgen dat de organisatie snel in kan spelen op deze veranderingen. Hiervoor is het van belang dat de processen van de corporatie goed op orde zijn.

Sensus process management heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van woningcorporatie processen. Met ruim 80 corporaties als klant hebben wij met deze kennis en ervaring de woningcorporatie processen uitgewerkt. Deze processen delen wij met corporaties die op dit moment uitdagingen hebben met het op orde brengen van de processen. Sensus process management biedt inzicht door alle gepubliceerde woningcorporatie processen te gebruiken om gericht advies te geven aan woningcorporaties die nog geen gebruik maken van Sensus BPM Online.

Enkele processen uit het procesmodel zijn:

  • Verwerken aanvraag woningruil
  • Verwerken reparatieverzoek
  • Onderhoudscontract afsluiten

Daarnaast zijn er diverse processen vanuit het Aedes processenboek opgenomen in het corporatie proces referentiemodel. Deze processen zijn uitgewerkt volgens de Sensus-methode procesmanagement methodiek.

Bekijk Woningcorporatie processen

Bekijk na het invullen van uw emailadres direct Woningcorporatie processen in een publicatie voorbeeld van Sensus BPM Online.

"*" geeft vereiste velden aan

Bewerk Woningcorporatie processen

Registreer uw gratis proefversie van Sensus BPM Online en ga direct aan de slag met Woningcorporatie processen. Klik op de knop hieronder, vul uw gegevens in en vervolgens kunt u in onze software dit proces bekijken, bewerken en nog veel meer.

Klachtenproces-gemaakt-door-oostwestwonen

Over Sensus process management

Sensus process management is gespecialiseerd in het modelleren, visualiseren en verbeteren en verbinden van bedrijfsprocessen. Op deze basis ondersteunen wij u bij het inzichtelijk maken en doorlichten van uw organisatiestructuur en processen ten behoeve van procesgericht werken.

Met onze Sensus BPM Online software kunt u de opgedane kennis over de bedrijfsprocessen met de hele organisatie delen en koppelen met andere applicaties.

Opzoek naar een ander voorbeeldproces?