Selecteer een pagina

Woningcorporatie processen

In samenwerking met SKARP. 

 

 

 

 

Woningcorporatie processen

In samenwerking met SKARP

Woningcorporaties komen steeds meer onder druk te staan van veranderende wet- en regelgeving vanuit de overheid en gemeentelijke instanties. Wettelijk verplichte energielabels op koop- en huurwoningen, toenemende risico’s bij financiering van zorgvastgoed en nieuwe maatregelen voor huurtarieven zijn voorbeelden van ontwikkelingen waarmee woningcorporatie processen de komende jaren zullen veranderen. De veranderende rol van de overheid maakt het belangrijk om als organisatie snel in te kunnen spelen op de veranderingen. Hiervoor is het van belang dat de processen van de corporatie goed op orde zijn.

Sensus process management heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van procesmanagement bij woningcorporaties en veel ervaring opgedaan bij ruim 70 woningcorporaties. Met deze kennis en ervaring hebben wij een procesmodel uitgewerkt die wij graag willen delen met corporaties die nog niet goed op weg zijn met het op orde brengen van hun processen. Daarom biedt Sensus process management inzicht in alle gepubliceerde processen van woningcorporaties.

Sturen en verantwoorden op basis van de definities van de sector – daar gaan we voor! Management dashboards en rapportages op basis van uw eigen indicatoren én die van CorpoData en CORA/VERA? Aanleveren van de dVi of jaarrekening met een druk op de knop? Het kan!

Het model bestaat onder andere uit de volgende processen en veel meer:

  • Verwerken aanvraag Woningruil
  • Verwerken reparatieverzoek
  • Onderhoudscontract afsluiten

Direct aan de slag met deze voorbeeldprocessen? Via onderstaande link kunt u ze direct bewerken in Sensus BPM Designer.

woningcorporatie processen skarp

Over SKARP

SKARP Woningcorporaties BV (SKARP) helpt corporaties bij het verzamelen, presenteren en aanleveren van stuur- en verantwoordingsinformatie. Dit kan in onze overtuiging veel makkelijker, goedkoper en beter door standaardisatie, de inzet van moderne technologie en met innovatieve concepten. Dit gaat niet vanzelf! Handen uit de mouwen dus. SKARP levert haar kennis en producten aan woningcorporaties en andere belangrijke partijen voor de sector, zoals de overheid. SKARP combineert de beste tools en technieken die wereldwijd beschikbaar zijn met standaarden in de sector, zoals CORA/VERA en RGS. SKARP gelooft in de kracht van samenwerken.