Aangeboden door Sensus process management

Waardestroom optimalisatie

Organisaties krijgen steeds meer taken toegewezen vanuit de overheid. Daardoor ontstaan er hogere verwachtingen van burgers. Daarom is het logisch dat er steeds effectievere werkwijze gehanteerd moeten worden. Maar hoe? Er zijn verschillende verbeter methodieken zoals Lean, Agile, Scrum en Value Stream Mapping. Bij gebruik van de waardestroom methodieken wordt er meer de focus gelegd op het meten van de toegevoegde waarde binnen processen en het sturen op deze data. Dat is de reden waarom deze methoden een hoge prioriteit hebben bij gemeenten.

Door processen efficiënter te maken zorgen gemeenten ervoor dat wacht- en bewerkingstijden minder worden. Hierdoor zijn processtappen beter op elkaar afgestemd. Door het efficiënt werken op basis van deze procesverbeteringen wordt de dienstverlening aan de klant en burger sneller en naar hogere tevredenheid afgehandeld.

Sensus BPM Online maakt het mogelijk om value stream mapping, ook wel Waardestroom analyse, toe te passen voor uw gemeentelijke processen. Hiermee wordt exact gemeten hoeveel wacht- en bewerkingstijd er in uw processen voorkomt. Daardoor komen de goede punten, maar ook de pijnpunten naar boven waar u als gemeente aan kan werken of deze processen zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

De voordelen die behaalt worden door gebruik te maken van waardestroom optimalisatie:

  • Het verminderen of elimineren van onnodige acties om bedrijfsresultaten te verbeteren.
  • Het identificeren van gedrag, cultuur, communicatie en samenwerking binnen de organisatie.
  • Afwijkende interne meningen negeren en prioriteiten stellen op basis van het perspectief van de klant.

 

Ga direct aan de slag!

Vraag nu het waardestroom proces aan! Via het onderstaande formulier kunt u het proces aanvragen om de waardestroom te optimaliseren.

"*" geeft vereiste velden aan

Klachtenproces-gemaakt-door-oostwestwonen

Over Sensus process management

Sensus process management is gespecialiseerd in het modelleren, visualiseren en verbeteren en verbinden van bedrijfsprocessen. Op deze basis ondersteunen wij u bij het inzichtelijk maken en doorlichten van uw organisatiestructuur en processen ten behoeve van procesgericht werken. Met onze Sensus BPM Online software kunt u de opgedane kennis over de bedrijfsprocessen met de hele organisatie delen en koppelen met andere applicaties.

Opzoek naar een ander voorbeeldproces?