Aangeboden door Sensus process management

Verkoopproces

Het verkoopproces is gemaakt om het verkopen van diverse wooneenheden door woningcorporaties beter in kaart te brengen. Sensus process management heeft de kennis op gebied van procesmanagement bij woningcorporatie en heeft veel ervaring bij meer dan 80 woningcorporaties in Nederland. 

Als de corporatie geld nodig heeft, wordt het verkoopproces gestart door de huizen die gehuurd worden aan te bieden aan de huidige huurder. Deze huurder bepaalt of hij dit aanbod aanvaardt of zelf doorgaat met huren op basis van het huidige contract. Indien de huidige huurder zijn huurcontract opzegt, wordt het huurhuis aangeboden op de vrije markt (verkoop bij mutatie) en mogen ook andere geïnteresseerden dit huis kopen.

Per situatie zijn er verkoopvoorwaarden die gelden voor indien de huidige of nieuwe eigenaar in het huis gaat wonen. Voordat de woningcorporatie een huurwoning aan een derde mag verkopen, moet de corporatie ten minste vier weken te koop aanbieden aan de zittende huurder. Na deze vier weken is het verplicht om woningen aan andere toegelaten instellingen en in het openbaar aan andere gegadigden in Nederland aan te bieden. Als de woningcorporatie de huurwoning aan een derde wil verkopen, moet de corporatie motiveren waarom het plan is de woongelegenheden niet te verkopen aan de zittende huurder. Het is daarom belangrijk om het verkoopproces in kaart te brengen, zodat er geen misstanden ontstaan.

Zie hieronder welke verkoopprocessen worden aangeboden:

  • Verkoop aan zittende huurder
  • Verkoop bij mutatie
  • Verkoop garage (bij mutatie)
  • Afwikkelen verkoopcontract

Bekijk het Verkoopproces

Bekijk na het invullen van uw emailadres direct het Verkoopproces in een publicatie voorbeeld van Sensus BPM Online.

"*" geeft vereiste velden aan

Bewerk het Verkoopproces

Registreer uw gratis proefversie van Sensus BPM Online en ga direct aan de slag met het Verkoopproces. Klik op de knop hieronder, vul uw gegevens in en vervolgens kunt u in onze software dit proces bekijken, bewerken en nog veel meer.

Klachtenproces-gemaakt-door-oostwestwonen

Over Sensus process management

Sensus process management is gespecialiseerd in het modelleren, visualiseren en verbeteren en verbinden van bedrijfsprocessen. Op deze basis ondersteunen wij u bij het inzichtelijk maken en doorlichten van uw organisatiestructuur en processen ten behoeve van procesgericht werken. Met onze Sensus BPM Online software kunt u de opgedane kennis over de bedrijfsprocessen met de hele organisatie delen en koppelen met andere applicaties.

Opzoek naar een ander voorbeeldproces?