In samenwerking met Nijestee

Datawoordenboek door Nijestee

Nijestee zocht een manier om de datageletterdheid binnen hun organisatie te vergroten. Hiermee willen ze alle medewerkers in staat stellen om data te begrijpen en te gebruiken. Dit alles op een laagdrempelige manier en met aansluiting op bestaande standaarden zoals VERA.

Een middel om iedereen dezelfde taal te laten spreken is het datawoordenboek. Een woordenboek waar alle datavelden in benoemd worden met hun definitie, eigenaar en allerlei andere eigenschappen. We houden zoveel mogelijk vast aan bestaande standaarden, echter wijst de praktijk uit dat we soms afwijken van VERA standaarden.

In het voorbeeldproces vindt u de opzet van Nijestee voor het datawoordenboek. Dit  framework gemaakt met Sensus BPM Online kunt u importeren in uw eigen Sensus omgeving. Nijestee geeft u hiermee een eerste aanzet hoe u data begrijpelijk kunt maken en gebruiken.

Het framework is een voorbeeld bestaande uit datavelden en definities en sluit u aan op uw organisatie. Hieronder kunt de het datawoordenboek bekijken in de Sensus publicatie of  openen en bewerken in uw eigen Sensus BPM Online Omgeving,
Succes met het inrichten van uw eigen datawoordenboek!

AVG proces van Process Plaza
AVG datalek proces bekijken

Bekijk het Datawoordenboek proces

Bekijk na het invullen van uw e-mailadres direct het Datawoordenboek proces in een publicatie voorbeeld van Sensus BPM Online.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG datalek proces bewerken

Bewerk het Datawoordenboek proces

Registreer uw gratis proefversie van Sensus BPM Online en ga direct aan de slag met het Datawoordenboek proces. Klik op de knop hieronder, vul uw gegevens in en vervolgens kunt u in onze software dit proces bekijken, bewerken en nog veel meer.

Klachtenproces-gemaakt-door-oostwestwonen

Over Nijestee

Nijestee is met ruim 14.000 huurwoningen de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. Ongeveer 22.000 mensen huren een woning van Nijestee. In vrijwel alle wijken biedt Nijestee woningen aan. Op die manier valt er wat te kiezen.

Prettig wonen begint met een goede woning, een plek waar je je thuis voelt. Maar ook de straat en de buurt zijn belangrijk. Daarom werken we bij Nijestee aan wonen in de stad Groningen. Dat doet Nijestee samen met bewoners, gemeente, andere corporaties en hulpverleningsinstellingen.

Opzoek naar een ander voorbeeldproces?