Customer Journey mapping

Aangeboden door Sensus process management 

 

 

 

 

Customer Journey mapping

Aangeboden door Sensus process management

Om goede klantervaringen te creëren is het essentieel om de huidige klantervaring te begrijpen: het vormgeven van een customer journey is hier het ideale framework voor. Het is een visuele weergave van de interactie tussen klant en organisatie. Hierdoor is het een hulpmiddel om te onderzoeken, te analyseren en uiteindelijk vormt het de basis om verbeteringen in klantervaringen aan te brengen.

In dit procesmodel vindt u dé 5 stappen die u door kunt lopen om een optimale klantervaring te creëren. Vul uw gegevens in om de processen aan te vragen en ga eenvoudig zelf aan de slag met dit interessante topic!

  • Stap 1: Begrijpen
  • Stap 2: Onderscheiden
  • Stap 3: Verbinden
  • Stap 4: Bijsturen
  • Stap 5: Verbeteren

Direct aan de slag met deze voorbeeldprocessen? Via onderstaande link kunnen ze direct worden bewerken in Sensus BPM Designer.

Customer Journey mapping

Wat houd dat precies in?

De Customer Journey Map is een blauwdruk voor de klantreis, waarin alle contactmomenten zijn gemarkeerd. Een Customer Journey Map beschrijft echter niet alleen de verschillende manieren waarop een klant in contact komt met een organisatie, het biedt ook de mogelijkheid om in te zien wat de klant belangrijk vind en waar de organisatie tijdens de “reis” goed en slecht presteert. De organisatie krijgt zo haar “moments of truth” inzichtelijk, welke de relatie met een klant kunnen maken of breken.

Om goede klantervaringen te creëren is het essentieel om de huidige klantervaring te begrijpen: het vormgeven van een Customer Journey Map is hier het ideale framework voor. Het is een visuele weergave van de interactie tussen klant en organisatie. Hierdoor is het een hulpmiddel om te onderzoeken, te analyseren en uiteindelijk vormt het de basis om verbeteringen in klantervaringen aan te brengen.

Customer Journey Mapping vereist hierbij dat je vanuit de klant gaat denken en zo probeert te begrijpen hoe de processen van een organisatie invloed hebben op de klantervaringen. Er zijn in totaal 5 stappen om de journey map op te stellen en te optimaliseren. Deze stappen zullen toegelicht worden in de deelprocessen.