In samenwerking met CorpoNet

BIC 4.0

Sensus process management introduceert de BIC 4.0, de hernieuwde en belangrijke bijlage van ISO 27001. In deze bijlage, de ISO-27002, staan de beheersmaatregelen. Deze nieuwe indeling is speciaal ontworpen voor de wensen en behoeften van de woningcorporaties. Deze BIC is het vervolg op de 3.0 versie die verscheen in 2019.

BIC

De recente update van de Baseline Informatiebeveiliging voor woningcorporaties (BIC) heeft de laatste wijzigingen in de normen van ISO/NEN 27000-serie geïntegreerd. Met de 2022-versie van de ISO 27000-serie zijn er significante aanpassingen in de structuur van de normen. Hoewel de ISO 27001-norm, die het Information Security Management System (ISMS) beschrijft, minimaal is aangepast, onderging de ISO 27002 norm, gericht op beheersmaatregelen, structurele veranderingen en werden er twaalf nieuwe onderwerpen  toegevoegd.

Toenemende digitalisering

Door de toenemende digitalisering is het zorgvuldig omgaan met informatie en gegevens van huurders en organisaties ook voor woningcorporaties van groot belang. Een betrouwbare, beschikbare en correcte informatiebeveiliging is essentieel voor de dienstverlening van woningcorporaties. Deze update van de BIC biedt uitgebreide toelichtingen en richtlijnen voor woningcorporaties en is naadloos geïntegreerd in Sensus BPM Online. Doordat Sensus process management partner is van CorpoNet, de eigenaar van dit document, is het mogelijk voor Sensus gebruikers om de BIC 4.0 in te zien en te gebruiken.

Voorbeeldprocessen

Met de nieuwe opzet van BIC 4.0 kunnen beheersmaatregelen direct worden gekoppeld aan de risico’s. Deze risico’s zijn gekoppeld aan de processen, waardoor een robuuste aanpak wordt geboden voor risicobeheer en naleving van de BIC 4.0. Deze beheersmaatregelen zijn verwerkt in drie verschillende voorbeeldprocessen gericht op de woningcorporaties. Deze voorbeeld processen zijn:

 

  • Indiensttreding
  • Monitoren van informatiesystemen
  • Behandelen overlastmelding
AVG proces van Process Plaza
AVG datalek proces bekijken

Bekijk het BIC 4.0 proces

Bekijk na het invullen van uw emailadres direct het BIC 4.0 proces in een publicatie voorbeeld van Sensus BPM Online.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG datalek proces bewerken

Bewerk het BIC 4.0 proces

Registreer uw gratis proefversie van Sensus BPM Online en ga direct aan de slag met het BIC 4.0 proces. Klik op de knop hieronder, vul uw gegevens in en vervolgens kunt u in onze software dit proces bekijken, bewerken en nog veel meer.

Klachtenproces-gemaakt-door-oostwestwonen

Over CorpoNet

CorpoNet is een netwerk op het gebied van Informatisering & Automatisering. Vanuit deze expertise ondersteunen we de corporatiesector bij de uitdagingen op zijn pad: zowel technologisch, als innovatief en duurzaam. 

Het netwerk bestaat uit IT-medewerkers van woningcorporaties. Samen vormen zij een platform om kennis en ervaringen te delen, met als resultaat betere dienstverlening aan de huurders.

Opzoek naar een ander voorbeeldproces?