Risicomanagement artikelDe Corporatiegids interviewde Martijn Busscher van woningcorporatie de Alliantie over risicomanagement en procesmanagement.

De Alliantie geeft continue aandacht aan processen en risico’s. Sensus process management en Naris helpen gezamenlijk om inzicht te krijgen in welke processen risico’s aanwezig zijn. Dit zorgt voor een vergroting van het bewustzijn bij de Alliantie, en hierdoor maakt deze corporatie optimaal gebruik van de integratie tussen Sensus BPM Online en Naris GRC.

Martin Busccher:
“Om risicomanagement meer te laten leven, is het gebruik van ICT essentieel. De Alliantie werkt daarbij samen met Naris, specialist in risicomanagement. “Hun risicomanagement software is onderdeel van ons framework waarin de risico’ s voor onze organisatie worden vastgelegd. Hierdoor kunnen we beter grip houden op de risico’s en wordt de brug tussen lijn en directie gelegd. Door de koppeling tussen Naris en Sensus process management wordt daarnaast zichtbaar waar in welke processen risico’s zitten, wat bewustwording vergroot. Wij hebben dit overigens zo ingericht dat de invulling niet door de Controlafdeling wordt gedaan, maar door de procesdeskundigen zelf. Op die manier maken wij optimaal gebruik van de expertise van de werkvloer.”

Lees het artikel in de Corporatiegids

 

Ontdek zelf de voordelen!

Meld u aan voor de proefversie van onze BPM oplossing. Nadat u uw gegevens hebt ingevuld, kunt u direct gratis 30 dagen lang processen ontwerpen met de Sensus BPM Designer.