Gemaakt door Sensus process management

Datalekken Melden

Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn persoonlijke levenssfeer, daarom moet er zorgvuldig omgegaan worden met persoonsgegevens. Om deze reden zijn er regels vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming oftewel (AVG). In deze privacywet staat vermeld dat de persoonsgegevens die u verwerkt, beveiligd worden tegen verlies en tegen onrechtmatige verwerking (artikel 32 AVG). Hiervoor hebben wij het AVG proces “Datalekken melden” opgesteld.

Datalekken melden

Datalekken worden ten alle tijden gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze melding vindt plaats wanneer een datalek ernstige nadelige gevolgen heeft voor de bescherming van de persoonsgegevens (artikel 33 AVG). Het datalek wordt bovendien gemeld aan alle betrokkenen als de kans groot is op ongunstige gevolgen voor de persoonlijke levenssfeer (artikel 34 AVG).

Sensus Security Plus

Er zijn verschillende soorten persoonsgegevens waardoor een AVG datalek kan ontstaan. Daarom is het van belang, dat deze persoonsgegevens goed beveiligd worden. Wij raden alle klanten aan om gebruik te maken van extra beveiliging voor de software. Lees hier meer over op de Sensus Security Plus pagina.

Diverse persoonsgegevens

In het nieuws komt het meestal voor dat er bij een datalek niet alleen reguliere persoonsgegevens, maar ook bijvoorbeeld iemands naam, adres, telefoonnummer en pasfoto worden gelekt. Niet alleen reguliere gegevens kunnen uitgelekt worden. Daarnaast kan het bij een datalek ook gaan om andere gegevens zoals bijzondere persoonsgegevens: afkomst, religie, politieke opvattingen, gezondheid, genetische en biometrische gegevens. Ook zijn er gevoelige persoonsgegevens. Deze gevoelige gegevens hebben een grotere impact op iemands privacy zodra deze informatie naar buiten komt en dit zijn: iemands financiƫn, inkomen en koopgedrag. Het maakt niet uit om welke soort persoonsgegevens het gaat, want datalekken kunnen grote gevolgen hebben. Dit kan gaan over zowel identiteitsfraude als financiƫle schade. Kortom, het is belangrijk om altijd te melden om welke soort gegevens het gaat als er een datalek gemeld wordt.

Bekijk het AVG proces

Door het invullen van uw e-mailadres kan u direct het AVG proces openen in een publicatievoorbeeld van Sensus BPM Online.

"*" geeft vereiste velden aan

Bewerk het AVG proces

Registreer uw gratis proefversie van Sensus BPM Online en ga vervolgens direct aan de slag met het AVG proces. Klik op de knop hieronder, vul uw gegevens in en vervolgens kunt u in onze software dit proces bekijken, bewerken en nog veel meer.

Klachtenproces-gemaakt-door-oostwestwonen

Over Sensus process management

Sensus process management is gespecialiseerd in het modelleren, visualiseren en verbeteren en verbinden van bedrijfsprocessen. Op deze basis ondersteunen wij u bij het inzichtelijk maken en doorlichten van uw organisatiestructuur en processen ten behoeve van procesgericht werken. Met onze Sensus BPM Online software kunt u de opgedane kennis over de bedrijfsprocessen met de hele organisatie delen en koppelen met andere applicaties.

Opzoek naar een ander voorbeeldproces?